Bağımlılıklara Yönelik Farkındalıklarının Artırılması İçin Planlanan Etkinliklerin İlkinde Öğrencilerimize “Dijital Bağımlılık” Anlatıldı


Üniversitemiz Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu’nun aldığı karar sonrası 2024-2025 eğitim öğretim yılı bahar dönemi içerisinde Üniversitemiz akademik birimlerinde bağımlılıklarla mücadele temalı etkinlikler düzenlenmeye başlandı. Etkinliklerin ilki, Sağlık Bilimleri Fakültemiz tarafından Ebelik ve Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerimize yönelik düzenlendi.

14 Nisan Pazartesi günü Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde “Dijital Bağımlılık” başlığıyla düzenlenen panele, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Dekan Yardımcıları, öğretim elemanları ve öğrencilerimiz katıldı.

Panelin açış konuşmasında söz alan Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, dijital bağımlılığın günümüzde küresel bir sorun haline geldiğini bu konuda herkesin farkındalığının artması gerektiğini belirtti. Dijital bağımlılık ile ilgili eğitimlerin her yaş grubunda bireylere verilmesinin önemine de değinen Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, özellikle üniversite öğrencileri için düzenlenen eğitimlerin hem fakülte hem de Üniversitemiz için çok önemli olduğunu ifade etti.

Daha sonrasında Üniversitemiz öğretim elemanı Öğr. Gör. Deniz Yaramış’ın konuşmacı olduğu panele geçildi. Öğr. Gör. Yaramış, dijital bağımlılığı yeni medya kapsamında ele alarak günümüzde içinde bulunduğumuz dijital sistemin ve yeni medyanın hayatı kolaylaştırmanın yanı sıra bu platformların sorunlu ve sınırsız kullanımının dijital bağımlılığa neden olacak alışkanlıklara sebep olduğunu ifade etti. 

Dijital bağımlılık türleri olan İnternet bağımlılığı, akıllı telefon bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı ve dijital oyun bağımlılığına da değinen Öğr. Gör. Yaramış, dijital bağımlılığa neden olan davranış ve alışkanlıklar hakkında farkındalık yaratacak bilgilere yer verdi. Son olarak dijital bağımlılığa ve yeni medyanın insan hayatına müdahalesine karşı zaman yönetimi, cihaz yönetimi ve davranış değiştirme yöntemlerinden bahseden Öğr. Gör. Yaramış, dijital detoksun kişinin kendi iradesi, farkındalığı ve isteğiyle gerçekleştirebileceği bir başa çıkma, kendini geliştirme yöntemi olduğunu vurguladı.

Panel, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz’ın konuşmacı Öğr. Gör. Deniz Yaramış’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

Öğrencilerimizin bağımlılıklara yönelik farkındalık düzeylerinin artırılması için planlanan etkinlikler, dönem boyunca tüm akademik birimlerimizde düzenlenecek.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 





  • 2025-04-15 14:06:50
  • 138